Српска верзија

Наши акционари


OAO "GAZPROM"
JP "SRBIJAGAS"
Centrex Europe Energy & Gas AG

 Вести

 • 19.09.2009. године у Скупштини града Ниша одржана је прес-конференција на тему гасификације Ниша. Пред новинарима, који су представљали централне и локалне новине, радио и ТВ станице, наступили су и одговарали на питања градоначелник Ниша Милош Симоновић и Извршни директор предузећа Југоросгаз а.д. Владимир Колдин. Између осталог, Милош Симоновић је рекао да је у складу са датим обећањима настављена гасификација града, што је омогућено одлуком Владе Републике Србије, којом су права на коришћење мреже саграђене средствима Националног Инвестиционог Плана (НИП), предата граду Нишу. Он је, такође, ставио нагласак на успостављање добре сарадње са предузећем Југоросгаз а.д., захваљујући којој ће се у најскорије време започети са прикључењем заинтересованих потрошача у шест нишких  насеља.

  Владимир Колдин је навео позитивне резултате сарадње са градским властима, истакавши да је  по питању гасификације Ниша последње године урађено више, него током свих претходних десет година.

  Он је информисао новинаре, да је предузеће Југоросгаз а.д. настало 1996. године на основу Међудржавног споразума између Руске Федерације и Савезне Републике Југославије, са циљем гасификације јужне Србије. Акционари Југоросгаз а.д. су ОАО „Газпром“, Москва и ЈП „Србијагас“, Нови Сад. У овом тренутку Југоросгаз а.д. је власник транспортног гасовода МГ-09, чија дужина износи више од 60 км (Појате-Ниш), као и челичног гасовода дужине око 30 км, око 25 км ПЕ гасовода и више од 30 мерно-регулационих станица на територији града Ниша. Југоросгаз а.д. ће наставити са гасификацијом градова Ниша, Алексинца, Ражња, а у току је и припрема за гасификацију општина Александровац и Лучани, као и изградња транспортног гасовода МГ-11 (Ниш - Лесковац - Врање).

  Владимир Колдин је нарочито нагласио, да су сада створени услови за гасификацију 8.000 потенцијалних потрошача на територији Ниша, при чему Југоросгаз а.д. до краја октобра ове године нуди посебне услове онима, који би желели да се прикључе на гасовод. У том смислу, одобрен је попуст у висини од 25% од цене, утврђене од стране Агенције за енергетику Републике Србије, а постоји и могућност плаћања на 12 месечних рата. Према његовим речима, Југоросгаз а.д. ће у најскорије време отворити своје представништво у Нишу и позвао је потенцијалне потрошаче да активно сарађују на обострану корист.

 

 

 • 11.08.2009. У Александровцу су свечано отворени радови на изградњи дистрибутивне гасоводне мреже Општине Александровац. У свечаној сали Општине је поводом овог случаја одржана конференција за штампу. Представницима средстава информисања се на конференцији обратио Председник Општине Александровац господин Стајковац и Амбасадор Руске Федерације у Србији господин Конузин.

   

   

   

   

  Домаћини су госте на градилишту гасовода сачекали са хлебом и сољу, а наступили су и чланови Културно-уметничког друштва, изводећи у народним ношњама Србије, песме и игре. На градилишту су се извођачима радова, гостима и Представницима средстава информисања обратили господа Конузин и Стајковац, као и Државни секретар Министарства за енергетику Републике Србије, господин Мракић и Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. господин Колдин.

   

  Почетак радова на изградњи гасовода је, симболичним притиском на дугме, отворио Амбасадор Руске Федерације у Републици Србији господин Конузин.  

   

   

   

 • 29.-30.07.2009. Радници „Југоросгаз“ а.д. су успешно завршили обуку пружања прве медицинске помоћи. Обуку радника су обавили медицински стручњаци Дома здравља „Стари град“.


 • 10.06.2009. "Југоросгаз" а.д. и Општина Лучани закључили су Базни споразум о финансирању, пројектовању, изградњи и одржавању дистрибутивне гасоводне мреже и обављању делатности дистрибуције природног гаса на територији општине Лучани.


 • 19.-22.05.2009. Представници "Југоросгаз" а.д. су учествовали на Саветовању "ГАС 2009." Удружења за гас Србије.


 • 15.05.2009. "Југоросгаз" а.д. и Општина Александровац закључили су Уговор о финансирању, пројектовању, изградњи и одржавању дистрибутивне гасоводне мреже и обављању делатности дистрибуције природног гаса на територији општине Александровац – I фаза.


 • 23.03.2009. године "Југоросгаз" а.д. је учествовао у хуманитарној акцији, коју је организовао добротворни фонд Катарине Ребраче, у вези са прикупљањем средстава за куповину дигиталног мамографа намењеног Институту за онкологију и радиологију у Београду. У знак захвалности за овај гест добре воље "Југоросгаз" а.д. је добио захвалницу од поменутог Фонда.

   

  Архива:   1   2      4    5

Pre-owned specialist dealers acquire the majority of their watches from replica watches secondary channels at wholesale cost. Having taken the first depreciation hit when it replica watches left the authorized dealer (generally, 25-50 percent), a luxury watch takes another hit when its owner sells it to a pre-owned rolex replica dealer. Because dealers will offer the owner wholesale value (generally, another 25-30 percent off), the dealer is actual cost for a watch may lie considerably below original MSRP. If a dealer purchases a year-old $8,450 Rolex GMT-Master II replica watches from its first owner for $4,250 in cash, that dealer may be rolex replica uk willing to offer a more attractive trade proposal than the original private buyer who paid retail for the replica watches uk. Flexibility to trade up or down is an advantage of working with a pre-owned specialist.