Српска верзија

Наши акционари


OAO "GAZPROM"
JP "SRBIJAGAS"
Centrex Europe Energy & Gas AG

Вести

 

  ●  22.10.2011.год. У хали спортова „Чаир“ у Нишу је одржан концерт „Кубанског козачког хора“. Овај концерт је одржан у оквиру јубиларне међународне турнеје ансамбла.

            „Кубански козачки хор“, у част прославе двестотина година свог постојања, организује велику међународну турнеју. Уметници овог хора у Србији су наступали у Београду и Нишу, а наступаће још у Новом Саду, Чачку, Бања Луци…

            Покровитељ гостовања у Србији и генерални спонзор концерта у Нишу је „Југоросгаз“ а.д. Акционарско друштво „Југоросгаз“ је овај концерт, у знак прославе свог петнаестогодишњег рада, поклонило грађанима града Ниша и целе Јужне Србије. Концерт ће дуго памтити срећни добитници карата. Све карте за концерт су бесплатно подељене становништву Ниша и осталих градова и општина Јужне Србије. „Југоросгаз“ а.д. је позвао своје клијенте, партнере, колеге, а 1.000 карата је преко средстава јавног информисања, посебно преко телевизије, подељено свима онима који су се јавили. Обновљена Спортска хала „Чаир“, која има око 5.000 места, била је мала да прими све посетиоце, жељне да виде наступ „Козака“.

            На крају концерта, за изузетно залагање у организацији истог, награђени су, посебно израђеним у Ковници новца у Москви, медаљама за двестотина година постојања, његова екселенција Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Конузин, градоначелник града Ниша господин Милош Симоновић и Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. господин Владимир Колдин.

           Последња нумера програма била је песма „Тамо далеко“, коју су извођачи извели, заједно са свим гледаоцима и почасним гостима, на српском језику.

            На питања новинара локалних и централних средстава информисања, на прес конференцији, после уводне речи градског већника града Ниша Професора доктора Жарка Ранковића,  одговарали су директор „Кубањског козачког хора“ Анатолиј Арефјев, његова екселенција Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Конузин и Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. Владимир Колдин.

            Пре премијерног концерта у Србији, који је одржан 21. октобра  у Београду у „Сава центру“ је приређена изложба фотографија и докумената о животу Козака у Србији под називом „Руски Козаци и Срби. Храброст, достојанство и слобода“.

Фото галерија

Архива:   1   2      4    5