Српска верзија

Наши акционари


OAO "GAZPROM"
JP "SRBIJAGAS"
Centrex Europe Energy & Gas AG

Вести

 

  ●  10.01.2016.год. Божићни концерт у Нишу.

Од првих почетака до данашњих дана, већ скоро пет година, омладинска филхармонија „Наиссус“ наступа под покровитељством Југоросгаз а.д. Филхармонија окупља младе музичаре из целе Србије, старости од 16 до 29 година, који долазе из 18 градова – Ниша, Београда, Крагујевца, Лесковца, Краљева, Новог Сада, Суботице, Јагодине, Алексинца и др. Филхармонија је током свога рада постигла запажене резултате на различитим међународним такмичењима – два пута је освојила прво место на европским фестивалима у Прагу 2012. године и у Братислави 2014. године.

Божићни концерти у Нишу имају 20-годишњу традицију. Ове године, 10. јануара у Дому војске у Нишу одржан 20. јубиларни божићни концерт. У препуној дворани омладинска филхармонија „Наиссус“под управом диригента Зорана Антића извела је трочасовни програм у коме су учествовала три водећа тенора данашњице Marco Frusoni, Pablo Karaman i Alessandro Fantoni и сопран Dunja Tinauer.

Поштоваоци музике су наградили бурним аплаузом извођаче и младе музичаре, а по завршетку званичног програма извођачи су извели неколико композиција на бис.

На крају концерта публици се обратио диригент Зоран Антић и у знак захвалности Југоросгаз а.д. и лично Генералном директору Владимиру Колдину за дугогодишњу подршку уручио уметничку слику познатог нишког сликара Синише Стаменковића.

 

           

Архива:   1   2      4    5