Српска верзија

Наши акционари


OAO "GAZPROM"
JP "SRBIJAGAS"
Centrex Europe Energy & Gas AG

Вести

 

  ●  08.08.2011.год. У Гучи су свечано отворени радови на изградњи друге фазе гасовода и гасификацији Општине Лучани.

   Почетак радова је уприличен на дан отварања и почетка, педесет првог по реду, Међународног сабора трубача „Сабор трубача - Гуча“. Општина Лучани је за овај дан наградила почасним дипломама фирме и организације које су допринеле и пружиле несебичну помоћ за развој општине, као и за одржавање фестивала. Међу награђенима су били Амбасадор Руске Федерације у Србији, Његова екселенција Александар Конузин, као и Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. господин Владимир Колдин.

   Амбасадор Руске Федерације у Србији, Његова екселенција господин Александар Конузин је, у присуству почасних гостију, становника Гуче, новинара и гостију фестивала, свечано подигавши заставу фестивала уз звуке Химне фестивала „Са Овчара и Каблара“, прогласио фестивал отвореним.

   Симболични старт за почетак извођења радова на гасификацији Гуче дали су Његова екселенција Амбасадор Русије господин Конузин, Државни секретар Министарства за инфраструктуру и енергетику Републике Србије господин Душан Мракић, Председник Општине Лучани господин Слободан Јоловић и Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. господин Владимир Колдин.

   Господин Јоловић је, на уприличеној овим поводом конференцији за новинаре, подвукао значај гасификације за даљи развој општине, као и за побољшање услова живота у насељима општине. Господин Владимир Колдин је потврдио да ће „Југоросгаз“ а.д. испунити своје обећање и да ће газификација бити завршена у предвиђеном року и тиме позвао грађане и предузетнике да се прикључе на гасоводну мрежу.

Архива:   1   2      4    5