Српска верзија

Наши акционари


OAO "GAZPROM"
JP "SRBIJAGAS"
Centrex Europe Energy & Gas AG

Вести

 

04.02.2010. У вези почетка радова на изградњи магистралног гасовода МГ-11 Ниш-Лесковац (I фаза) и пројектовања градске дистрибутивне мреже, у свечаној сали скупштине Града Лесковца одржан је састанак представника привреде града и „Југоросгаз“ а.д.

Састанку су присуствовали секретар градског већа Зоран Рајковић, помоћник градоначелника Драган Стошић и шеф Трговинског представништва Руске Федерације у Републици Србији Јевгеније Кудинов, представници локалних медија и телевизије.

Више од 30 водећих предузећа делегирали су своје представнике на састанак који је отворио Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. Владимир Колдин. Он је информисао присутне о тренутном стању и перспективама градње гасовода до Лесковца, као и градске дистрибутивне мреже, нагласивши да „Југоросгаз“ а.д. очекује од градских служби тесну сарадњу и ефикасан рад, у чему ће добити свесрдну помоћ „Југоросгаз“ а.д. Том приликом је рекао да уз поштовање динамике и рокова реализације припремних радова почетак изградње могућ је већ у мају 2010. године, а  прикључење првих потрошача природног гаса у 2011. године. У циљу оптимизације радова на припреми изградње МГ-11 и гасификације града „Југоросгаз“ а.д. у најскорије време планира отварање канцеларије у Лесковцу.

У наставку представницима привреде се обратио Јевгеније Кудинов који је информисао присутне о стању робне размене између Русије и Србије, могућностима сарадње и новим правним аспектима спољнотрговинског пословања између две земље. Позвао је привреднике Лесковца и региона на активну сарадњу са руским предузећима.

По завршетку састанка одржана је прва седница заједничке радне групе „Југоросгаз“ а.д. и градских власти Лесковца, чији је задатак оперативно решавање питања, везаних за гасификацију Лесковца.

Архива:   1   2      4    5